„De mulți ani, am această convingere că lucrurile se întâmplă și anumite persoane apar în viața ta atunci când ai inima și mintea deschise nu doar pentru a le primi, ci mai ales pentru a le înțelege și a păstra din ceea ce-ți oferă numai părțile cu care rezonezi și care te provoacă să faci acea schimbare de care ai nevoie pentru a fi mai bine cu tine, mai sănătoasă, mai fericită.
Nu trebuie să transformăm această călătorie a autocunoașterii într-o luptă, deși recunosc că și mie mi-a fost teribil de greu cu mine însămi mulți ani. Ușor nu este nici acum, nici să mă țin de rutinele care-mi fac atât de mult bine și păstrează anxietatea la distanță: alimentație potrivită mie, mișcare în ritmul și în stilul meu, meditație, etc., nici să mă iubesc pe deplin, cu lumină și întuneric deopotrivă.
Dar pe măsură ce am început să conștientizez tot mai bine ce se întâmplă în interiorul meu, și exteriorul a prins curajul de care avea nevoie pentru a fi în armonie.
Am ținut să fac această introducere tocmai pentru că pe intervievata mea de astăzi, Claudia Buneci, am descoperit-o datorită unei alte femei pe care o admir, Anca Ghinea. Așadar, este genul acela de om despre care scriam mai sus, pe care-l cunoști fix atunci când ai nevoie. Eu nu sunt încă la premenopauză, un subiect pe care Claudia îl tratează cu maximum de respect, experiență, know-how, empatie, însă mă aflu într-o perioadă în care caut răspunsuri în legătură cu tot ceea ce ține de feminitate, de sănătate feminină, de self-acceptance și self-discovery.
În plus, informațiile pe care le vei citi în interviul de mai jos sunt utile oricând în viață. Am discutat cu Claudia despre importanța libidoului la orice vârstă, despre cum putem să “slow down aging” prin deciziile pe care le luăm zilnic, despre femei inspiraționale și rutine care ne ajută să îmbrățișăm arta de a trăi frumos.
Am citit pe site-ul tău că ești health coach certificat de Institute for Integrative Nutrition și tehnician nutritionist. Ce presupun cele două denumiri, Claudia?
O să încep cu a doua, pentru că a fost prima specializare în ordine cronologică. Tehnicianul nutriționist face consiliere nutrițională pentru îmbunătățirea calității vieții clientului. E o formare basic care asigură drept de practică, disponibilă în București, orașul de unde sunt eu (unde nu este disponibilă nici la acest moment o formare academică de 3-4 ani, în cadrul Universității de Medicină, așa cum este în toate celelalte orașe unde avem Facultate de Medicină).”
Continuarea aici: https://ralucaharabagiu.com/claudia-buneci-despre-premenopauza/