Descriere
Draga mea,
Știu că se întâmplă lucruri pe care nu le înțelegi în corpul tău. Aud asta de la sute de femei care au trecut de 35-40 de ani. Te simți mai obosită, somnul tău nu mai e la fel de bun, libidoul scade, și…tema acestui ghid…începi să acumulezi kg, care nu mai vor să plece de la tine.
Aș vrea mai întâi să îți dau o îmbrațișare!
Te înțeleg că e dificil, dar te asigur că există soluții!
În acest ghid vei afla:
- De ce se întâmpla asta cu greutatea ta
- Ce poți să faci ca să îți recapeți și să îți menții greutatea ta optimă – recomandări care știu că funcționează
- Cum să mănânci pentru hormoni echilibrați și greutate optimă – 14 zile de meniu echilibrat
- Câteva produse pe care le recomand pentru greutate optimă
Premenopauza este una dintre cele mai puțin discutate, dar inevitabile schimbări pe care femeile le experimentează în drumul lor spre menopauză.
Corpul își ia, practic, aproximativ 10 ani pentru a face tranziția dintre perioadă centrată pe activitatea ovariană, cea în care puteai să procreezi, către perioada centrată pe suprarenale, în care nu mai poți procrea – nu copii, cel puțin.
De obicei, premenopauza este caracterizată de o gamă largă de simptome, care încep undeva între 39 și 44 de ani. Cu toate acestea, pentru unele femei, această etapă poate începe mult mai devreme sau mai târziu.
Simptomele pot varia în intensitate.
Pentru unele femei, acestea pot aduce doar o mică neplăcere. Pentru altele, provocările resimțite pot schimba viața și pot aduce o mare suferință emoțională. Majoritatea femeilor va experimenta cel puțin câteva simptome pe durata premenopauzei, care pot influența atât viața de acasă, cât și cea profesională.
Simptomele despre care auzi cel mai des sunt bufeurile și transpirațiile nocturne, dar femeile pot experimenta o gamă largă de neplăceri, în tot corpul, în fiecare sistem de organe, din cauza deficitului hormonal – și aș menționa ceața mintală, insomniile, senzația că mănânci, dar nu te saturi, dureri de articulații, anxietate, depresie, uscăciune vaginală, infecții vaginale, autoimunitate, lapsusuri, aritmii, oboseală mare și, desigur, acumularea de kg fără să schimbi neaparat stilul de viață, mai ales în zona taliei.
Meniul pe care îl vei regăsi în acest ghid conține rețete simple, din ingrediente armonios combinate, atât ca gust, cât și ca mix de macronutrienți – proteine, grasime, carb – pentru ca tu să te bucuri de mese gustoase, dar și sațioase, care te susțin pentru a pierde în greutate și a diminua mâncatul emoționatul și pofta de dulce.
Asta nu înseamnă că îți recomand să căntărești toate cele și să numeri toată ziua macronutrienți. Nu e stilul meu și SLĂBITUL NU E MATEMATICĂ. Nu e doar despre câte calorii intră și căte ies. Și nici despre înfometare nu e. Sunt absolut sigură de asta.