fbpx

Shiny 40 – Echilibreaza-ti hormonii in premenopauza si creste-ti libidoul, ca sa iti incetinesti imbatranirea (slow & mindful aging)

Echilibreaza-ti hormonii in premenopauza si creste-ti libidoul din primele 16 saptamani, ca sa iti incetinesti imbatranirea (slow & mindful aging)

Testimoniale clienti

Colaborand cu Claudia, am trecut in 4 luni de la menstruatii dereglate, sustinute cu hormoni sintetici, oboseala, schimbari de stare si constipatie la menstruatii regulate, energie, greutate optima si intelegerea corpului. Elena, 42 de ani

Afla mai multe din acest articol sau din podcast

Am lucrat cu Claudia aproximativ 6 luni si de la menstruatii dereglate, kg in plus, rezistenta la insulina, oboseala, fertilitate scazuta, libido scazut am ajuns la menstruatii reglate, greutate regulata, libido revenit. Am ramas chiar insarcinata, in conditiile nici nu mai speram la asa ceva.

Iuliana avea 39 de ani, acum copilul ei are 3 ani.

Iuliana A.

Am inceput colaborarea cu Claudia cu diagnosticul de fertilitate primara, insa fara dezechilibre hormonale majore, cu o rezerva ovariana foarte scazuta. Am ramas insarcinata cu AMH de 0,05.

Alexandra avea 38 de ani.

Alexandra N.

Am inceput sa lucrez cu Claudia pentru a ma pregati de FIV. Am trecut cu ea printr-un reset hormonal care nu numai ca m-a ajutat sa pierd in greutate, sa-mi ascult corpul mai bine si sa inteleg ce obiceiuri sanatoase ma ajuta sa imi sustin curatarea corpului. Cel mai important: am ramas insarcinata NATURAL inainte de FIV. Rezultatele programului mi-au schimbat viata!

Diana

„Sper sa nu fiu la premenopauza”

Asta aud de la femeile care vin pre mine!


Simt ca asta e ca un fel de diagnostic pe care nu vrei sa il auzi!


Dar sper ca citind aceste randuri sa capeti incredere in intelepciunea corpului tau si sa vezi aceasta etapa ca pe oricare alta din viata ta – ca pe adolescenta, de exemplu – si sa iti iei puterea inapoi – puterea de a sti cum sa te sustii pentru a avea libido, energie, greutatea ta, aia buna si de a fi, drept urmare, o mai buna prietena pentru tine, in primul rand, o femeie mai prezenta in relatia ta de cuplu, in cariera ta si in relatia cu copiii tai.


Aud de la tine ca iti doresti sa te bucuri in continuare de viata si asta e minunat, pentru ca perspectiva pe care o ai acum e una mai centrata pe tine si pe nevoia ta, si mai putin pe ceea ce “zice lumea”. E momentul cel mai bun sa faci asta si stiu ca ai nevoie sa te simti bine si fizic ca sa iti poti cultiva pofta de viata.


Odata cu avansarea in varsta, devii mai constienta de faptul ca ceea ce alegi sa faci iti influenteaza felul in care vei imbatrani.

Vestea buna este ca atunci cand faci schimbari ca sa iti echilibrezi hormonii, faci cea mai buna investitie si urmatorii cel putin zece ani din viata ta. Vezi toate aceste transformari pe pielea ta, la propriu si la figurat. Practic iei carma corpului tau si faci ca acest proces de “aging “ sa fie cat de lent si de usor se poate. 

Lasi epigenetica sa-si faca treaba – si studiile au aratat ca epigenetica – adica stilul tau de viata – are un cuvant mai important de spus decat genetica. Deci faptul ca mama ta a intrat la menopauza la 42 de ani cu buferuri si dureri de articulatii, nu inseamna ca pentru tine trebuie sa fie exact aceeasi poveste. Decat daca tu vei face ceea ce a facut mama ta. Si sper ca nu va fi asa.


Inteleg, de asemenea, ca esti reticenta sa incepi un alt proces de schimbare – ai mai incercat si altele si ai avut planuri ambitioase, si fie nu le-ai dus la final, fie nu au adus schimbari pentru tine.

Dar cum ar fi pentru tine sa o iei usor si sa vezi cum raspunde corpul tau la pasi mici – care privesc alimentatia, somnul, miscarea, practici de relaxare – si sa adaptam acesti pasi in functie de raspunsul din corpul tau?

Vestea buna: Tine de tine

Vestea grea: Tine de tine

DACA este totul la vale de aici incolo sau nu.

Pentru ca, asa cum ziceam, tu, prin schimbarile de stil de viata pe care le poti aduce in viata ta, poti face din premenopauza o perioada in care sa infloresti.


Ce te tine blocata este ca nu stii de unde sa incepi si care sunt pasii pe care sa ii faci ca sa te sustii in acest proces.


Esti in locul potrivit daca simti asa, pentru ca sunt femeia si specialistul care si-a dedicat ultimii 5 ani de studiu si de lucru efectiv cu femeile pe aceasta zona a sustinerii in premenopauza.


Este posibil sa infloresti in premenopauza. Sa fii sexy si creativa. Sa te simti mai bine in pielea ta decat la 20 de ani.


Stiu ca se poate asta, am vazut asta la mine si la zecile de femei cu care am lucrat exact pe acest subiect si care au avut rezultate extraordinare fiecare in ritmul ei si adaptate nevoilor ei.


Ce ma recomanda sa iti spun asta si

sa te ghidez pe acest drum?

Ghidez femeile catre a fi in forma lor optima de peste 8 ani de zile.

Am ajuns sa fac reconversie profesionala la 30 de ani, dupa ce am trecut prin provocari de sanatate carora nu le-am gasit raspunsul in medicina convetionala.


De atunci si pana acum am urmat cateva scoli si foarte multe cursuri. Le mentionez aici pe acelea pe care le consider cele mai relevante:


  • Scoala de tehnician nutrionist (Romania)
  • Institute for Integrative Nutrition (US)
  • The School for Applied Functional Medicine (on going) (US)


Dedic timp saptamanal pentru a fi la curent cu tot ce e nou in materie de medicina functionala – fie ca urmez sau nu o scoala in acea perioada – pentru ca sunt super pasionata de ceea ce fac si imi aduce bucurie sa pot sa sustin femeile cu care lucrez sa isi recapete energia, libidoul si pofta de viata.


Am lucrat cu sute de femei in toti acesti ani pe subiecte legate de sarcina, post partum si diversificare si, de aproximativ 5 ani, lucrez exclusiv pentru a sustine femeile sa isi echilibreze hormonii si sa isi recapete energia.

Ce traiesc acum diferit ?


Faptul ca am inceput sa-mi schimb stilul de viata cu mai multi ani inaintea premenopauzei – inca dinainte sa implinesc 30 de ani, pentru ca, asa cum scriam mai sus, m-am hotarat sa explorez alte solutii pentru a pune capat problemelor de sanatate cu care ma confruntam inca din adolescenta.

Si, dupa ce le-am dat astora de cap, am primit un mare sut catre a ma explora pe mine si mai mult dupa ce au aparut in viata mea, a noastra, baietii nostri – am 3 baieti de 10 si respectiv 6 ani (gemeni).

Venirea pe lume la pachet 🙂 a acestor 2 copii superbi a tulburat mult apele in viata noastra, dar au facut asta intr-un sens bun…dupa cum pot sa-mi dau seama acum, pentru ca acum 6 ani nu as fi zis acelasi lucru :)).

Am invatat ca grija pentru mine este o prioritate, nu un moft, si am ajuns, incet, incet sa ma explorez pe mine mai in profunzime – si sa ma conectez mai puternic cu partea mea feminina.

Am inceput sa vad acest aspect al sexualitatii dintr-un alt unghi… sa imi constientizez limitarile venite din educatie – cu care inca ma confrunt – sa inteleg cat de mult ne imbogateste pe noi ca femei sa fim conectate la noi, la corpul nostru, sa petrecem timp cu noi… De fapt, am inteles ca aceasta conectare la pantecul nostru ne permite noua, femeilor, sa ne accesam creativitatea si potentialul maxim cu care am fost daruite pe acest pamant. 


Iti spun aceste aspecte pentru ca ele se regasesc si in practica mea.

Da, vorbim despre alimentatie, miscare si somn, dar nu se poate sa ne dorim sa ne sustinem hormonii sexuali, daca nu ne conectam cu aceasta parte din noi. Cu pantecul nostru.

Poate asta pentru tine suna “buhuhu”, ce mai zice femeia asta aici? Cum “ sa ma conectez cu pantecul” si parca era vorba de alimentatie, nu?


Ai putina rabdare si, te rog, citeste pana la capat!


Pentru multe dintre femei simptomele de premenopauza sunt acel “wake up call” catre feminitatea din ele, pe care au neglijat-o ani de zile. Catre nevoile lor profunde. Catre partea lor spirituala, fara de care nu putem fi INTREGI.


Din acest punct de vedere rezonez puternic cu abordarea din medicina functionala, unde nu exista boli si protocoale, ci OAMENI cu probleme diferite. Partile emotionala si mentala nu sunt ignorate in procesul de echilibrare – pentru ca ele fac parte din noi. 


TU NU ESTI DOAR CORP FIZIC.

NU TE HRANESTI DOAR CU MANCARE.


Iubesc acest melange intre stiinta, psihologie si poveste personala. Ma fascineaza si motiveaza puternic sa vad cum femeile infloresc, cu sustinerea potrivita.


Iata care sunt pasii pe care ii consider importanti pentru a te bucura de energie, inclusiv sexuala, si pofta de viata in premenopauza

Hai sa ii luam pe rand

1

Schimbarea in pasi mici a obiceiurilor de stil de viata.


La inceputul unui proces vrei sa se intample totul repede si sa ajungi rapid la beneficii. Dar, dupa un inceput plin de elan, te dezumfli pentru ca constati ca e mult si nu neaparat fezabil de integrat totul in viata ta, batand din palme.

Lucrand de atatia ani am observat acest pattern – si am mai observat ca pasii mici, care te pregatesc pentru ceea ce urmeaza si care iti dau bucuria ca ai reusit ceea ce ti-ai propus, sunt cheia unei schimbari de durata, care sa ramana in viata ta pe termen lung.

Asa ca recomandarea mea este sa integrezi, incet, incet, schimbarile care privesc mesele tale, flow-ul zilei, practicile de reconectare cu tine, shopping-ul facut smart, ingrediente noi si sanatoase care iti permit sa-ti pregatesti rapid mese sanatoase, informatii despre produsele de ingrijire si de curatenie care nu iti afecteaza hormonii etc.

Altfel spus acesti pasi mici de inceput sunt A, B, C-ul stilului tau de viata sanatos, care sa iti permita si dupa 40 de ani sa ai libido, claritate mentala si greutatea ta optima.


Q: Dar daca eu stiu deja parte din aceste informatii?

A: Tu vei merge in ritmul tau – acesta este baza si tu decizi care este cadenta in care parcurgi acest proces.

2

Perioada de reset: cu focus pe ficat, colon, flora si hormoni

Dupa ce integrezi A, B, C-ul stilului de viata sanatos, esti pregatita sa treci in aceasta faza mai riguroasa, pe care am numit-o reset.

Desi lucrez personalizat si in aceasta etapa, ceea ce nu se schimba este faptul ca este o perioada in care elimini alimentele inflamatorii si ai focus, pe rand, pe flora, daca este cazul, pe colon, ficat si apoi hormoni.

Aceasta etapa incepe numai cand esti pregatita, pentru ca ideea e ca nu vrem sa iti iei extra stres din aceste modificari, ci toate beneficiile minunate pe care le poate aduce in viata ta.



Q: Eu am probleme de tiroida. Tii cont de ele in reset? Ma ajuta si pentru tiroida?

A: Da, te ajuta si pentru problemele de tiroida si da, tin cont de toate simptomele si diagnosticele tale atunci cand personalizez reset-ul.


Q: Cum stiu ca sunt pregatita pentru reset?

A: Cand esti pregatita pentru reset nu ti se pare asa dificil, pentru ca ai integrat deja mare parte din recomandarile de reset. Si nu simti asa o super presiune cand te gandesti la pasii urmatori.


Q: Eu am deja un stil de viata sanatos. Pot sa incep din prima cu reset-ul?

A: Recomandarea mea sa parcurgi pasii de la prima etapa. Daca sunt toate integrate in viata ta si ti se par simplu de adoptat indrumarile din reset, vom respecta ritmul tau si vom trece mai repede la a doua etapa.

3

Reintroducerea alimentelor excluse in reset

Aceasta etapa este foarte importanta pentru ca iti da informatii pretioase despre cum reactioneaza corpul tau cand tu consumi din nou anumite alimente, de ex: lactate, zahar, carne rosie, gluten etc.

Reintroducerea lor treptata te va ajuta sa intelegi de unde apar, daca apar, anumite simptome in corpul tau: dureri de articulatii sau la menstra, migrene, ceata mentala etc.

Dupa reset s-ar putea sa tolerezi mai bine anumite alimente care inainte nu iti erau potrivite, sau s-ar putea sa intelegi ca unele ingrediente chiar nu iti fac bine si ca este potrivit pentru tine sa le consumi mai rar.


Q: Ce fac daca am reactii evidente de la gluten sau la un alt aliment? Inseamna ca nu mai mananc niciodata?

A: In acest context, sunt sanse mari sa existe o permeabilitate intestinala crescuta. Cand identific simptome care ma duc cu gandul la dezechilibre la nivelul floreiboli autoimune, colon iritabil, diaree sau constipatie etc – de obicei recomand analize mai amanuntite care sa ne dea informatii despre ce se intampla la nivelul tractului tau digestiv. Si acestea se fac INAINTE de reset, ca sa stim cum sa trecem prin aceasta etapa, cu cat mai multe beneficii pentru tine. 

Daca exista o intoleranta la gluten sau permeabilitate intestinala, perioada de eliminare a glutenului este posibil sa fie nevoie sa fie mai lunga – de aproximativ 6 luni. 

Daca nu ai nici permeabilitate intestinala si nici intoleranta la gluten si totusi nu iti face sa il consumi, atunci solutia este pur si simplu sa il consumi mai rar si din surse organice.

4

Follow-up

Dupa tot acest drum parcurs impreuna, ai nevoie sa asezi in tine, usor, tot ce ai acumulat. Sa vezi cum transformi asta intr-un stil de viata, care sa includa si alegerile tale atunci cand vin Pastele, si Craciunul, diverse aniversari etc.

Numai asa continui sa mentii beneficiile obtinute.

Acest pas este foarte important si de aceea face parte din proces.

Nu este sustenabil sa fii la un etern reset. Vrei sa poti sa mananci o inghetata buna sau poate o portie de paste cu sos alb.

Dar nu e sustenabil nici o tii intr-un festin continuu, cu alcool, dulciuri si somn putin, pentru ca pur si simplu corpul incepe sa se resimta.

ECHILIBRUL este ceea ce cautam si mai cautam sa ne auzim rapid cand corpul iti spune ca ceva e prea mult sau prea putin. Ca are nevoie de altceva.


De unde stiu ca acesti pasi functioneaza

Pe scurt, din teorie si din practica.

Din teorie am invatat la ce aspecte sa ma uit atunci cand clienta isi doreste energie, inclusiv sexuala, greutate optima si claritate mentala.

Din practica am invatat ca:

  • Faza pasilor mici este mai blanda si necesara, dar fara o perioada mai structurata, cum este cea din reset, beneficiile profunde intarzie sa se intample – mai ales cand vorbim despre probleme mai serioase, cum sunt ciclurile lipsa, durerile mari la menstra, libidoul foarte scazut etc.
  • Resetul este foarte eficient, dar femeia trebuie sa fie pregatita pentru schimbari, sa nu se streseze suplimentar doar pentru a integra aceste modificari in viata ei. Si ca, desi este foarte eficienta aceasta etapa, nu poate dura la infinit si ca, de fapt, conteaza cum stabilizezi stilul de viata dupa reset.
  • Faza de mentinere in care sa ai sustinere incununeaza, de fapt, toata aceasta calatorie spre tine. Sa cazi in plasa de siguranta, sa inveti din situatiile grele in care ti-a fost greu sa ai grija de tine, sa inveti cum iti vorbeste corpul tau – astea sunt invatamintele de pret, care iti vor fi calauze si dupa aceasta perioada.

Acesti pasi i-am aplicat si in

colaborarea mea cu Nina

Nina Sofian:

Cand am inceput sa colaboram ma confruntam cu menstruatii dereglate, greutate in corp, balonari, oboseala.

Dupa primele 3 luni de colaborare mi-am inteles corpul, am reglat menstruatiile si greutatea.

Colaborarea noastra a continuat cu faza de mentinere si, de cate ori este nevoie, reiau perioada de reset – in forma in care are nevoie corpul meu la acel moment.


Afla povestea Ninei, cu reusite, a-ha-uri si ups and downs-urile firesti unui asemenea drum in acest episod de podcast.

Iata si cateva mesaje de la femeile

care au trecut prin acest proces:

Iata ce se va intampla atunci cand vei lucra cu mine

Libidoul tau va creste si drept urmare relatia ta de cuplu se va imbunatati

Vei pierde in greutate si iti va creste, astfel, increderea in tine

Te vei simti mai sexy, mai juicy, bucurandu-te astfel de cum se simte feminitatea la 40 de ani

Somnul tau va fi mai bun si asta se va simti imediat in vitalitatea ta

Vei capata claritate mentala si vei putea duce la bun sfarsit proiectele alea faine pe care le tii in sertar

Vei avea mai multa energie pentru tine si pentru familia ta

Menstruatia va fi mai putin dureroasa si cat de regulata se poate

Iti vei deschide urechea pentru a auzi si decoda mesajele venite de la corpul tau

Vei afla ce alimente iti fac bine si, desigur, care nu sunt benefice pentru tine

Vei invata ce inseamna mese echilibrate care te vor ajuta sa mentii ceea ce ai obtinut in program

Vei invata practici somatice care sa te ajute sa te conectezi cu partea ta feminina

Vei afla cum sa faci sa pastrezi obiceiurile bune in viata ta


Afla in detaliu cum ar arata colaborarea noastra, urmarind discutiile cu alte femei pe care le-am sustinut

Afla in detaliu cum ar arata colaborarea noastra, urmarind discutiile cu alte femei pe care le-am sustinut

Afla in detaliu cum ar arata colaborarea noastra, urmarind discutiile cu alte femei pe care le-am sustinut

Afla in detaliu cum ar arata colaborarea noastra, urmarind discutiile cu alte femei pe care le-am sustinut

Intrebari si raspunsuri

Intrebarea 1

Daca nu pot sa particip la intalnirile live, sunt ele inregistrate?

Raspuns 1

Da, sunt inregistrate si salvate intr-o platforma – chiar pe capitole:), ca sa iti fie usor sa le parcurgi.


Inrebarea 2

Programul se desfasoara online sau in Bucuresti?

Raspuns 2

Programul se desfasoara online. Intalnire face-2-face din Bucuresti sunt bonus in program. Pentru persoanele care nu sunt din Bucuresti ofer un alt bonus la schimb, pe care il discutam in discutoa noastra.


Intrebarea 3

Va functiona daca nu stau in tara si ne vedem doar online?

Cum ma afecteaza daca nu pot participa la intalnirile face-2-face din Bucuresti?

Cat dureaza mai exact programul?

Raspuns 3

Programul dureaza 7 luni. Din acestea aproximativ 4 sunt mai intense si restul sunt de follow-up.


Intrebarea 4

In ce zi este intalnirea online?

Raspuns 4

Intalnirile sunt in ziua de miercuri, ora 18.


Intrebarea 5

Este un program de grup sau este cu sesiuni individuale?

Raspuns 5

Este un program care imbina sesiunile individuale si cu cele de grup – este varianta care eu am observat de-a lungul anilor ca functioneaza cel mai bine.


Intrebarea 6

Cum ma pot inscrie?

Raspuns 6

Pentru inscriere este nevoie mai intai sa ne cunoastem :), sa iti inteleg provocarile si sa vad daca consider ca te pot sustine si ca putem colabora. Restul detaliilor le discutam in prima noastra intalnire.


Intrebarea 7

Am un timp limitat. De cat timp am nevoie pe saptamana pentru acest program?

Raspuns 7

Acest program necesita undeva la macar 30 de minute/zi – atat pentru a fi la curent cu cele discutata, cat si ca sa incepi sa pui in aplicare – pentru ca numai asta face diferenta. Apoi, in functie de cum avansezi, tu decizi cat loc faci in viata ta pentru alte activitati, care, desigur, vin si cu imbunatatiri ale starii tale.


Contact

Daca ai intrebari sau ai nevoie de informatii pe care nu le-ai gasit pe aceasta pagina, te invit sa ma contactezi si o sa te ajut cu mare placere.

claudia[at]pofta-de-viata.ro

Pofta de viata cu Claudia